WRZV Hallen Zwolle

De sportaccommodatie, die wordt gebouwd ter vervanging van de huidige WRZV-hallen, wordt zo opgezet en ingedeeld dat ze ruimte biedt aan verschillende sportorganisaties, verenigingen en onderwijsinstellingen. De WRZV accommodatie krijgt twee sporthallen die gekoppeld kunnen worden. Dit vergroot de gebruiksmogelijkheden van  het sportcomplex. De nieuwe hallen worden energieneutraal en klimaatbestendig. Ze voegen kwaliteit toe aan het gebied door hun functie en uitstraling.

De nieuwe hallen komen op een prominente plek op Voorsterpoort aan de Grote Voort. Rondom het complex komen veel parkeerplaatsen voor auto’s en fietsen. De hallen worden ook voor voetgangers goed bereikbaar. Het schetsontwerp omvat naast de twee sporthallen met ondersteunende faciliteiten, diverse aanvullende voorzieningen, zoals een beheerdersruimte en voldoende opslagruimte. In en rond het gebouw komt een overzichtelijke en duidelijke routing en is er sprake van een extra ruime keuken om o.a. de sociaal maatschappelijke functie te faciliteren. Tevens is er in het ontwerp specifiek rekening gehouden met de mindervalide sporter.

 

WRZV-hallen Zwolle zijde kamperpad

 

WRZV-hallen Zwolle zijde nieuwe weg

 

WRZV-hallen Zwolle zijde blalopad

 

WRZV-hallen Zwolle vogelvlucht

 

WRZV-hallen Zwolle frontzijde WRZV hallen

 

WRZV-hallen Zwolle frontzijde parkeerplaats

 

WRZV-hallen Zwolle zaalinrichting 2

 

WRZV-hallen Zwolle interieur horeca

 

WRZV-hallen Zwolle zaal inrichting 1

Energieneutraal

Het gebouw wordt energieneutraal. Het wekt net zoveel energie duurzaam op als dat wordt gebruikt. Om deze hoge ambitie te realiseren worden verschillende maatregelen getroffen. Zo wordt het volledige dakoppervlak benut voor zonnepanelen, verwarming van het gebouw gebeurt met warmtepompen en voor de verlichting in en rond het gebouw wordt gebruik gemaakt van energiezuinige LED verlichting. Verder staat in de keuzes voor het gebruik van materiaal circulariteit en een zo klein mogelijke milieu-impact voorop. De buitenruimte van het nieuwe sportcomplex wordt klimaatbestendig ingericht met groene parkeeroplossingen, waterberging op het terrein en groene schaduwrijke plekken om hittestress tegen te gaan.

Video-impressie